Cumartesi akşamından itibaren hatırlanan soruları ve cevapları burada paylaşmaya çalışacağım :)
Tarih:
1)halifelik makamına sahip olan devletler?
I. Osmanlı
II. Memlükler
III. Selçuklular
Cevap: I ve II olacak.
2)Osmanlı Devletini dışa bağımlı hale Getiren Anlaşma?
Cevap: Balta Limanı Ticaret Sözleşmesi
3) İtilaf Devletlerinin Sevr'i yumuşatarak kabul ettirmek istemeleri
Cevap: I İnönü ve Sakarya Savaşlarından sonra.
4) Eski türk devletlerinde Yabgu'nun doğu kanadında ülke yönetmesi
Cevap: Federal Yönetim olan.
5) Selçuklularda kervansarayların artması.
Cevap: Sadece Ticaret
6) Tevhid-i Tedrisat kanununun çıktığı gün çıkan kanun
Cevap: Halifeliğin Kaldırılması
7) Fetvanın yasaklanması ve Terakkiperver Halk Fırkasının kapatılması?
Cevap: Takrir-i Sukun
Coğrafya:
1) Farklı olan ova?
c) Konya
2)Kıyı Ovalarının Toprağı?
Cevap: Alüvyal Toprak
3) Harita ürün sorusu?
Cevap: Tütün Turunçgil (galiba, Tütün ü kesin hatırlıyorum)
4) Koyun Numaralanmış yerlerden hangisine çok bulunmaz?
Cevap:IV Karadeniz olan yer.
5) Sinop Limanı sorusu?
Cevap: İç bölgelerle bağlantı
6) Grafik sorusu vardı?
Cevap: göç alması
7) Akdeniz Bölgesindeki buğdayın Doğu Anadolu'dan daha erken hasat yapılmasının nedeni
Cevap: Enlem- Yükselti
Anayasa:
1) yaz olimpiyatları?
Cevap Pekin.
2) bağımsızlığını ilan eden devlet?
Cevap: Kosova
3) Emeklilik yaşı?
Cevap: 65 yaptım (67 diyenler de var)
25 Haziran 2008 Çarşamba
KPSS 2008 Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri Hatırlanan Sorular
Gönderen Aeolian zaman: 00:29
Etiketler: Çıkmış Sorular, Eğitim Bilimleri, Genel Kültür Genel Yetenek, KPSS 2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder